Сало - універсальний і простий у зберіганні продукт, що робить його чудовим предметом для запасу. Незалежно від того, чи вирішите ви його посолити, замаринувати зі спеціями чи заморозити для подальшого використання, правильне зберігання – ключ до збереження його свіжості та смаку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКлюч для зберігання сала - зберігати його в прохолодному місці. Якщо залишити при кімнатній температурі, воно зіпсується протягом семи днів, пожовкне і набуде неприємного запаху.
Зберігання у холодильнику:
У холодильнику свіже сало може зберігатися до 4-5 днів за температури нижче 6 °C. Щоб воно не висохло та не ввібрало запахи, загорніть його в пергаментний папір, покладіть у харчовий пакет або зберігайте у герметичному пластиковому контейнері.
Копчене сало слід вживати протягом тижня.
Однак у маринованому вигляді сало може залишатися свіжим у холодильнику до трьох місяців.
Для тривалого зберігання заморожування - ідеальний варіант:
Свіже сало можна заморозити терміном до 30 днів.
Солоне чи мариноване можна зберігати замороженим до 12 місяців. При нарізанні замороженого сала краще не розморожувати його повністю. Натомість використовуйте гострий ніж, щоб нарізати необхідну кількість, поки вона ще частково заморожена.
У разі відключення електроенергії морозильник підтримуватиме низьку температуру близько двох днів, не даючи відтаювати салу.
Зберігання у льоху або підвалі:
Через вміст вологи в льоху або підвалі слід зберігати тільки сухосолене або мариноване сало в розсолі. Ці умови допомагають зберегти продукт свіжим без ризику псування.
Читайте також:
Запасаємося з розумом: як зберігати картоплю, щоб вона не гнила і не виростала до літа
Робимо запаси правильно: як зберігати цибулю, щоб вона не зіпсувалась до самої весни
На межі блекауту до приходу зими: раптові відключення світла можуть накрити Україну