Якщо ви любите вишукані, але прості у приготуванні страви, цей рецепт – те, що потрібно!

Поєднання морських нот креветок, ніжного камамбера та солодкуватих запечених томатів перетворює звичайну пасту на справжнє задоволення гастрономів.

Вершкова паста з креветками, кадр з відео
Вершкова паста з креветками, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 300 г очищених креветок
  • 150-200 г помідорів чері
  • 1 головка камамбера
  • 2 гілочки чебрецю
  • 4–5 зубчиків часнику
  • Оливкова олія (для запікання)
  • Сіль і свіжомелений перець - за смаком
  • 300 г макаронів (найкраще підійдуть фетучині або тальятелле)
  • Тертий пармезан та свіжий базилік – для подачі

Як приготувати:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. У жароміцну форму викладіть креветки, розрізані навпіл помідори чері, цілу голівку камамбера (зробіть кілька надрізів), часник і чебрець. Полийте оливковою олією, приправте сіллю та перцем. Запікайте 25 хвилин.

    Вершкова паста з креветками, кадр з відео
    Вершкова паста з креветками, кадр з відео

  2. Дістаньте форму з духовки, розм'якшіть вміст вилкою та видаліть шкірку з помідорів.

  3. Зваріть пасту в підсоленій воді до al dente, злийте воду і додайте її до ароматної суміші у формі. Добре перемішайте, щоб сир розтанув та покрив кожен шматочок макаронів.

  4. Подавайте страву, посипавши тертим пармезаном і прикрасивши свіжим листям базиліка.

Вершкова паста з креветками, кадр з відео
Вершкова паста з креветками, кадр з відео

Читайте також:

Сирні крендельки , які тануть у роті: простий рецепт для тих, хто любить затишну домашню випічку.

Найніжніші курячі котлетки з сиром та помідорами: рецепт, який подарує райську насолоду.

Як приготувати корисний домашній плавлений сир: простий рецепт смакоти, яку ніде не купити.